PS-kopstuk Rudy Demotte haalt zeer scherp uit: “Ik geloof De Wever niet, dus we gaan dat niet doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Allicht krijgen we het voor het einde van dit jaar geen nieuwe federale regering meer. Waals politicus Rudy Demotte haalt intussen scherp uit.

PS-kopstuk Rudy Demotte was samen met Geert Bourgeois even informateur. Ze moesten nagaan of een regering kan met N-VA en PS. “We hebben met Reynders en Vande Lanotte vier maanden die piste onderzocht. Daarna hebben ik Bourgeois net hetzelfde gedaan”, legt Demotte uit bij Radio 1.

“Als je ons verslag leest staat daar onderaan dat het niet mogelijk is om een nieuwe stap te ondernemen om een regering met PS en N-VA te vormen. De verschillen zijn gewoon te groot. Dat is toch zeer duidelijk?”

“Men is nu tijd aan het verliezen door die piste opnieuw te gaan onderzoeken. Bart De Wever zegt dat we samen kunnen werken, maar dat is niet geloofwaardig. Onder de voorwaarden die nu op tafel liggen stappen we niet in een regering met N-VA. Ze willen confederalisme en daar gaan we niet akkoord mee. Ze willen geen 1.500 euro pensioen voor iedereen.”

"N-VA heeft schrik van het Vlaams Belang, daarom steunen ze onze voorstellen niet"

“Ik denk dat N-VA veel schrik heeft van Vlaams Belang. Als ze sociale voorstellen gaan steunen, dan dreigen ze hun kiezers te verliezen aan het Belang. PS is altijd te vinden om ons te land te verbeteren, maar confederalisme is geen optie.”

“Ik denk niet aan paars-groen, maar misschien wel iets met de Christen-Democraten. Dat zou in elk deel van het land geloofwaardig zijn. Misschien kunnen we CD&V en CDH erbij halen? Dat is zeker mogelijk, maar we hebben veel tijd verloren en er moet nu een beslissing vallen. Nee, nieuwe verkiezingen is onze keuze niet.”