Geert Bourgeois is heel duidelijk: “Dit ligt niet aan N-VA, maar wel aan deze twee Vlaamse partijen”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
PS-kopstuk Rudy Demotte zei vanmorgen dat zijn partij niet wil in een regering wil stappen met N-VA. Het grote struikelblok blijft het confederalisme dat N-VA op tafel legt.


Geert Bourgeois van N-VA was samen met Rudy Demotte even informateur. “Ik vond hem heel scherp reageren”, zegt Bourgeois aan Radio 1. “We moeten nu de informateurs rustig hun werk laten doen.”

Volgens Demotte wil PS niet in een regering stappen met N-VA. “Maar de sleutel ligt niet bij N-VA”, vindt Bourgeois. “Die sleutel ligt meer en meer bij CD&V en Open VLD. We hebben een heel sterk Vlaams regeerakkoord met de regering Jambon. Je kan dat niet realiseren als je dat beleid niet door kan trekken op federaal vlak. Willen de andere Vlaamse partijen dat of niet?”

“We moeten dat Zweeds verhaal doortrekken op het federaal vlak. We moeten meer mensen aan het werk krijgen, bijvoorbeeld. Dat gaat niet alleen op Vlaams vlak. Ik zie Demotte nu optreden als lid van de PS en niet als iemand die een sterk regeerakkoord te maken. In Wallonië zijn er ook veel te weinig mensen aan het werk."