Vreselijk wat zij meemaakt: "Ik durf hierdoor zelfs niet meer alleen naar buiten"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een 25-jarige vrouw uit Geel heeft een groot probleem sinds iemand haar online identiteit heeft gestolen. Dat leidde de jongste weken tot veel problemen.

De jongedame krijgt al wekenlang ongewenste berichten van opgewonden mannen. Sommigen stonden zelfs al aan haar deur. Dat is het gevolg van een stalker die op de dating-app Tinder haar identiteit overnam.

"Iemand heeft op Tinder een profiel aangemaakt met mijn naam en foto. Die persoon gaat lange gesprekken aan met mannen, waarin ze hen uitdaagt en uiteindelijk uitnodigt bij haar thuis. Maar ze geeft wel mijn adres op", zucht ze in Gazet van Antwerpen.

Er stonden al vijf mannen aan haar deur. "Ik ben doodsbang, want ik woon alleen. Wat als zo'n man mij niet gelooft of mij opwacht? Zonder familie durf ik niet meer naar buiten."

Valse accounts

Volgens het slachtoffer zit een vrouw waarmee ze een tijdlang een appartement deelde, achter de stalking. "Ik beschouwde haar als een vriendin, maar ze blijft mij stalken en berichten sturen, vaak via valse accounts. Door de aard van de berichten en door wat ze vertelt, weet ik dat zij het is", klinkt het in de krant.

De vrouw heeft een klacht neergelegd en de politie onderzoekt de zaak.