N-VA wéér onder vuur na nieuwe uitspraak: Dit is er gezegd

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
N-VA blijft Vlaams minister-president Jan Jambon steunen. Maar dat leidt vandaag tot nog meer kritiek, vooral door een uitspraak van N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele.

Jan Jambon had op twee lezingen verkondigd dat nieuwkomers met achterstallig kindergeld een huis konden kopen. Jambon gaf nadien toe dat hij het verhaal "had horen zeggen". Het kabinet zei gisteren dat de zaak niet helemaal uitgevlooid was. Gwendolyn Rutten postte een lang bericht op Facebook en verweet Jambon een papegaai van extreem-rechts te zijn en de Gezinsbond berekende dat het zo goed als onmogelijk is om in één keer een huis te kopen met het retro-actieve kindergeld.

N-VA-fractieleider Wilfried Vandael minimaliseert het incident. "Ik begrijp de uitval van Gwendolyn Rutten niet. Als je een lezing houdt voor de eigen achterban, ga je wel eens kort door de bocht om je punt te maken", zei hij op Radio 1.

Niet wetenschappelijk correct

"Iedereen gebruikt bij een lezing wel eens beeldspraak die moet blijven plakken. Dat hoeft niet wetenschappelijk correct te zijn. Iedereen weet wel wat er bedoeld wordt", aldus Vandaele.

Op Twitter krijgt Vandaele nu op zijn beurt kritiek.