Ouders van Pia maken zich bedenking nadat ze prik van 1,9 miljoen euro gekregen heeft: “Het lukt niet, frustrerend”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De ouders van Pia kunnen terugblikken op een geslaagd jaar. Ze verzamelden met de hulp van Vlaanderen zo’n 1,9 miljoen euro in om zo hun ziek meisje te kunnen genezen.

"Pia doet niet liever dan zijn speelgoed afpakken. Of snel zijn tut uit zijn mondje trekken, en dan lachen”, vertelt moeder Ellen De Meyer in Het Laatste Nieuws. “Normaal zou Pia, op haar 13 maanden, moeten kruipen. Dat is niet zo. De achterstand blijft, en dat is confronterend.”

"Maar er is vooruitgang. Onze kinesist bevestigt regelmatig dat Pia spieren gebruikt die voordien niet actief waren. Dat hadden we een half jaar geleden niet durven te hopen."

"We hoopten het geld te verzamelen met EuroMillions, maar nooit meer dan 12 euro gewonnen"

Toen de ouders van Pia te horen kregen dat ze 1,9 miljoen euro nodig hadden, zakte de moed hen in de schoenen. “Wij konden maar één ding denken: onhaalbaar. Ik wéét dus waar andere ouders voor staan. Wij hebbben eerst gedacht aan EuroMillions, met collega's hebben we lotjes gekocht. (nuchter) Nooit méér dan 12 euro gewonnen.” 

“Toen zijn familie en vrienden met acties begonnen, zo hadden we na anderhalve maand 100.000 euro bijeen. Wat véél en fantastisch was, maar 'slechts' 5 procent. Toen is een vriendin op het idee gekomen om een heel klein bedrag te kunnen storten. Er kwam een socialemediaplan. Team Pia was geboren."