Ouders van Pia hebben het geld binnen: "Maar genezen gaat ze niet doen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
De ouders van de doodzieke Pia halen opgelucht adem. Het geld dat ze nodig hadden om hun dochter te genezen is binnen, dankzij de hulp van heel Vlaanderen.

De ouders van Pia hadden een sms-actie op poten gezet. Hun dochter heeft een spuitje van 1,9 miljoen euro nodig om de ziekte tegen te gaan die haar spieren doet afsterven. Als dat geld er niet zou komen, dan kan Pia niet ouder worden dan twee jaar.

Intussen is het geld binnen. “Allemaal kleine beetjes: één sms, een paar sms’en, sommige mensen die duizend euro geven. Zo massaal had ik het nooit verwacht. Ik had ook nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar het moet lukken om aan die 1,9 miljoen te geraken. We moeten dringend contact opnemen met de behandelende arts: hoe snel kunnen we dan aan het geneesmiddel geraken, moeten we naar de VS of kunnen we het in een ander land krijgen?”, reageert mama Ellen.

“Het duurt veertig dagen voor het geld op onze rekening staat, daarna kunnen we onze vlucht boeken”, zegt Ellen De Meyer woensdag in Het Laatste Nieuws. “Als het Amerika wordt, gaan we vermoedelijk naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Chicago. Maar aangezien het middel wel al wordt terugbetaald in Portugal en Frankrijk, kan het misschien zelfs dáár gebeuren. Dat moeten we nog uitzoeken.”

Het spuitje zorgt ervoor dat de spieren van Pia niet verder afsterven. “Dat wil ik toch duidelijk zeggen tegen de mensen: het is een ziekte die in haar lichaam zal blijven maar ze zal wel een relatief comfortabel leven kunnen leiden.”