Nationale sms-actie om doodzieke Pia te redden is gigantisch succes: Zoveel sms’jes werden er al verstuurd

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: ATV
De ouders van de kleine Pia (9 maanden oud) hebben een nationale sms-actie gestart om hun kleine meisje te redden. Het enige geneesmiddel dat haar kan genezen kost 1,9 miljoen euro en is het duurste ter wereld. België omarmt de actie: in geen tijd stuurden al meer dan 300.000 mensen een sms.

Mama Ellen kijkt elke vijftien minuten even naar het aantal sms’en dat er is verstuurd. “Ik probeer me op mijn werk te concentreren, maar dat is vandaag iets moeilijker.” Er werden er ondertussen al meer dan 300.000 verstuurd. “Dit is echt ongelooflijk”, zegt Ellen. “Na al die tegenslagen, de ene ‘nee’ na de andere, het farmabedrijf en de overheid die ons in de steek laten, stráált ons gezin vandaag. Hoe iedereen nu zegt: ‘als zij jullie in de steek laten, dan doen wij het zelf wel’. Mijn geloof in de mensheid is helemaal terug.”

De actie beslist over leven en dood. Het dochtertje van haar en haar man Tim werd geboren met een spinale musculaire atrofie, een zeldzame genetische ziekte waardoor de spieren nauwelijks werken en steeds zwakker worden. Alleen het duurste geneesmiddel ter wereld, Zolgensma, kan haar redden. Eén enkele prik met een prijskaartje van, hou je vast, 1,9 miljoen euro.

Wie het gezin wilt steunen kan ‘Pia’ sms’en naar het nummer 4666. Meerdere sms’jes sturen kan natuurlijk ook. Ook overschrijvingen op de bankrekening blijven welkom. Alle info op de website www.teampia.be.