Mama van zieke Pia heeft belangrijk nieuws te melden over haar dochtertje: “Dat is zo sinds ze het geneesmiddel gekregen heeft”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
Eerder dit jaar toonde Vlaanderen zich erg solidair met de kleine PIA. Voor haar levensreddende medicatie werd in een mum van tijd zo’n 1,9 miljoen euro ingezameld.

Op 10 oktober heeft Pia, die aan de zeldzame spierziekte SMA of Spinale Musculaire Atrofie lijdt, in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen het voor haar levensreddende geneesmiddel Zolgensma toegediend gekregen.

We zijn nu zes weken later en gaat echt de goede richting uit met Pia. Ze kan haar hoofdje al een beetje meer rechthouden”, zegt mama Ellen De Meyer in Gazet van Antwerpen. “Ze beweegt ook al meer met haar beentjes. Die hingen voordien veeleer als twee slappe stokjes aan haar lichaam.” 

“Nu biedt ze weerstand en kan ze met haar beentjes al eens terugduwen. Of als ze op mijn arm zit, kijkt ze me recht aan en probeert mijn bril te pakken. Het zijn kleine stapjes, maar we zien dat ze de mogelijkheid om haar spieren te gebruiken meer en meer ontwikkelt. Iets wat kinderen van 3 à 4 maanden ook doen, doet Pia nu."