Mama van baby Pia maakt voornemen: "Ik hoop dat de mensen dit zullen begrijpen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Baby Pia was in 2019 niet weg te denken uit het nieuws. De ouders van Pia Boehnke zetten een sms-actie op poten en slaagden erin 1,9 miljoen euro in te zamelen voor de medicatie die hun dochtertje nodig had.

Tienduizenden Vlamingen toonden zich solidair en namen deel aan de sms-actie voor baby Pia. De belangstelling van de Vlaming blijft dan ook groot, maar toch hoopt de mama dat de rust nu kan terugkeren.

"We voelen natuurlijk wel dat mensen graag op de hoogte worden gehouden. 'Toe, zet nog eens iets op Facebook!' Pia is een beetje van 'het volk' geworden", vertelt de mama in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Ik word vaak samen met Pia herkend, en dan raken mensen haar ook aan: 'Hier zie, Piaaatje! Zo schattig!' Enerzijds vertedert dat mij, anderzijds druist dat een beetje in tegen het instinct dat elke jonge moeder heeft: 'Hey, niet aan mijn kind komen!'"

Mama Ellen wil haar gezin in 2020 uit de belangstelling houden. "Wij gaan de rust laten terugkeren, en hopen dat mensen dat zullen begrijpen. Wij zijn geen bekende Vlamingen, dat was nooit een ambitie."