Jennifer doet vreselijke ontdekking over haar vermiste naaktkat: “Doodeng, ik heb de politie gebeld”

door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto Pixabay
Jennifer Janssen uit Lommel is al elf maanden op zoek naar haar naaktkat. Onlangs deed ze een vreemde ontdekking.

Ruim anderhalf jaar geleden adopteerde Jennifer twee naaktkatten van een koppel dat ging verhuizen. “Kattin Storm en kater Thor hebben allebei een stamboom, zijn gechipt en ze zijn elk ruim 1.000 euro waard. Maar geld speelde voor de vorige eigenaars geen rol.” 

“Ze zochten in de eerste plaats een nieuwe thuis voor hun dieren. Wie zich kandidaat stelde, werd eerst uitvoerig gescreend”, zegt Jennifer in Het Belang van Limburg.

In de nacht van zaterdag 19 oktober ging het fout. Na een feestje is Thor kunnen ontsnappen, allicht door een deur die openstond. “Met zaklampen hebben we wekenlang in de ruime omgeving bossen uitgekamd, maar zonder resultaat. We hebben posters met een foto en een oproep verspreid. We zijn van deur tot deur gegaan. Zelfs waarzegsters hebben hun diensten aangeboden.”

"Het is doodeng en ik heb het doorgespeeld aan de politie"

Afgelopen weekend kreeg Jennifer dan plots een tip. “Iemand mailde me dat hij Thor herkende en hem eind november op een tweedehandssite te koop had zien staan. Het zoekertje is ondertussen verwijderd. Hoe ik zeker weet dat het om Thor ging? Dat is wel een beetje akelig. Volgens de man toonde de foto op de achtergrond een grote houten kast die versierd was met hartjes.” 

“Wat hij niet kon weten, is dat die hartjes juist een opvallend detail zijn van een kast die bij mij thuis in de woonkamer staat. Dus ik vermoed ook nog eens dat die foto bij mij thuis is genomen. Hoe dat is kunnen gebeuren? Geen idee. Ik heb nooit sporen van inbraak gezien, dus daar ga ik niet van uit.” 
`
“Bezoek heeft mijn katten al zo vaak gefotografeerd. Het zijn immers geen alledaagse dieren. Mogelijk is zo'n foto ergens op sociale media verschenen en daar weggeplukt? Het is doodeng en ik heb het doorgespeeld aan de politie."