Dat is schrikken! Vrouw van 17 jaar uit Namen is overleden door haar tampon: “In 48 uur heeft ze ons verlaten”

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
In Namen is een vrouw van 17 jaar overleden. De oorzaak van haar dood moet bij haar tampon gezocht worden.

Maëlle Nactergal is overleden als gevolg van een toxische shock, veroorzaakt door een tampon. Maëlle ondervond maandagavond de eerste symptomen. “Maëlle was net teruggekeerd van het sporten, rond 20 uur. Ze zag er perfect gezond uit. Maar later op de avond begon ze koorts te ­maken en over te geven. We dachten dat het griep was”, legt haar moeder Laurence uit in Het Nieuwsblad.

“Vroeg in de ochtend hebben we dan de dokter van wacht gebeld. Hij dacht ook dat het een griepje was en schreef een behandeling voor in die richting. Het werd zo erg dat we dezelfde dag nog de zieken­wagen gebeld hebben. Ook in het ziekenhuis dacht men aan griep: Maëlle was gedehydrateerd, de verplegers hebben haar daar dan ook voor behandeld.”

Pas toen Maëlle op de spoeddienst lag stelde men de juiste oorzaak vast, maar toen was het al te laat. Het meisje is donderdag gestorven. Haar moeder kan het niet geloven. “Maëlle was een groot, sportief meisje. Ze had zin in het leven, en ze had nog zo veel plannen. In 48 uur tijd heeft ze ons ver­laten.”