Frank Deboosere ziet iets gebeuren in het weekend: “Dat zullen we voelen”

bron: Radio 2
door: Redactie
Komende nacht verloopt droog met brede opklaringen. Vooral in de Ardennen kan zich op het einde van de nacht nevel en mist vormen. Het koelt goed af. De minima schommelen in Vlaanderen tussen 2 en 4 graden. Frank Deboosere voorspeelt een weersverandering vanaf het weekend. Het gaat opnieuw vriezen.

“Donderdag beginnen we met ochtendgrijs. Ook in Vlaanderen hangt hier en daar wat nevel of mist. Daarna komt de zon erdoor. Er hangen nog altijd hoge wolkensluiers. En dit bij 10 à 11 graden. Het wordt een goede dag om te wandelen en te fietsen. Vrijdag komt een regenzone voorbij van west naar oost. Daarna blijft het nog wisselvallig. het wordt 11 graden.”

“Dan verandert het. Vanaf zaterdag krijgt de wind geleidelijk een meer noordwestelijke component, en dat gaan we voelen. Zaterdag is het meestal droog, met een wisselende bewolking. De maxima bedragen zaterdag 6 of 7 graden. Dat is heel normaal voor midden januari. Ook zondag blijft het, op een lokale bui na, meestal droog. Wolken en zon wisselen elkaar opnieuw af, en we krijgen opnieuw 7 graden. De minima zitten in het weekend rond -1 graad.”

“Maandag, dinsdag en woensdag blijft het droog. ’s Ochtens is er altijd nevel en mist. De minima blijven schommelen rond -1 graad. De mist zou dus kunnen aanvriezen. En ook volgende week liggen de maxima overdag tussen de 6 en de 8 graden.”