Volgende week wordt het nog eens barkoud: Dit staat ons te wachten

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vannacht blijft het droog tot ’s ochtends. Er is eerst weinig bewolking, maar op het einde van de nacht arriveert in het westen van het land een zwakke regenzone. De minima blijven zacht, het wordt 8 à 9 graden. Frank Deboosere ziet de temperaturen de komende dagen een duik nemen.

"Vrijdag trekt voor de middag een regenzone van west naar oost. Na de middag zijn er nog een paar buien, maar komt de zon er opnieuw door, bij temperaturen van 9 of 10 graden."

"Zaterdag begint eventueel met ochtendgrijs. Daarna is er een wisselende bewolking, maar de aangevoerde lucht die koel flink af. Zaterdag hebben we nog maxima van 6 of 7 graden. Ook zondag is dat het geval, met meestal droog weer."

"Vanaf het weekend en grote delen van volgende week is het droog, maar de temperaturen moeten wat inleveren. In de nacht van zondag op maandag zien we wat vrieskou opduiken. In Vlaanderen is -1 graad mogelijk. Nevel en mist kunnen aanvriezen."

Maandag krijgen we opnieuw vrij zonnig weer, bij een graad of 7. Dinsdag wordt de meest frisse dag van allemaal, met maxima van maar 4 graden. Vooral in de nacht van maandag op dinsdag zit er een -2 of -3 graden in ’s ochtends, met opnieuw neven of mist die aanvriest.

"Dinsdag krijgen we in de loop van de dag opnieuw veel zonneschijn, en ook woensdag en donderdag houden we het droog met een wisselende bewolking en heel normale maxima rond 6 graden."