Vrouw leert zoon subliem lesje, maar had schrik: "Ging ik weer reacties krijgen over mijn 'achterlijke cultuur'?"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
Een vrouw heeft op Twitter uitgelegd hoe ze een ruzie tussen haar zoon en diens neefje heeft opgelost. Tegelijk waarschuwt ze voor het vaak venijnige commentaar op sociale media.

De vrouw schreef dat ze de twee bekvechtende kinderen tegenover elkaar heeft gezet. Vervolgens liet ze hen hun eigen berichten hardop voorlezen aan elkaar. "Het heeft bijna een half uur geduurd, omdat ze uit schaamte steeds wilden stoppen."

"Hopelijk hebben ze geleerd dat je achter de veiligheid van een scherm geen dingen moet schrijven die je niet ook in iemands gezicht zou zeggen. Ik weet zeker dat de meeste volwassenen hier (op Twitter, red.) zich ook diep zouden schamen als ze de helft van hun berichten hardop zouden voorlezen", klinkt het in een volgende tweet.

"Achterlijke cultuur"

De vrouw, een moslima, zegt wel getwijfeld te hebben of ze haar berichten wel zou delen. "Ik dacht vanochtend nog: zal ik het op Twitter delen of ga ik dan weer “jullie achterlijke cultuur met achterlijke opvoedingsmethoden, ga dat lekker in Verweggistan zitten doen”- reacties krijgen, en heb ik daar vandaag wel zin in?"

"Maar ik ben echt helemaal verrast. Mooi en frappant al die reacties vanuit werkelijk alle gelederen van Twitter. Blijkbaar zijn de meesten op links en rechts en midden dat gescheld, getier en venijn helemaal zat en het doet mijn hart goed dat te zien", besluit de vrouw.