Vlaamse ministers onder vuur genomen: Dienstwagens tot 80.000 euro terwijl men bespaart op kwetsbare mensen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
PVDA haalt flink uit naar de huidige ministers. De partij klaagt dat deze politici rondrijden met peperdure blitse auto's op een moment dat iedereen moet besparen. De partij stelt nu voor om 60% te besparen op de dienstwagens.

PVDA schrijft op zijn website dat de 9 Vlaamse ministers samen over maar liefst 25 dienstwagens beschikken waaronder een aantal zeer luxueuze modellen. "De Vlaamse regering is wel bijzonder gul voor zichzelf, terwijl op zowat alle maatschappelijke domeinen bespaard wordt", klinkt het.

“Minister Weyts, verantwoordelijk voor de aftakeling bij De Lijn de afgelopen vijf jaar, rijdt zelfs rond met een splinternieuwe Jaguar van 80.000 euro”, zegt Jos D’Haese, fractievoorzitter van de PVDA in het Vlaams Parlement.

Ook de namen van minister-president Jan Jambon en Hilde Crevits vallen. “Minister-president Jan Jambon geeft elke maand een mediaanloon belastinggeld uit aan één enkele leasingwagen”, gaat D’Haese verder, “en Hilde Crevits verplaatst zich met een Audi A6 Limousine. En ondertussen vertellen zij ons dat iedereen moet inleveren. Wie gelooft die mensen nog?”