Eigenaars van pitbull in tranen: "Burgemeester heeft onze Blue weggehaald en laten inslapen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De burgemeester van Kortessem heeft beslist een pitbull weg te halen bij zijn gezin en het dier te laten inslapen. De eigenaars zijn er het hart van in.

De hond in kwestie, Blue geheten, beet op 14 januari een andere hond van een voorbijganger dood. De eigenares liep verwondingen aan de handen op.

Tom Thijsen (CD&V), burgemeester van Kortijk, liet de hond onderzoeken door een gedragstherapeut. De hond bleek onvoldoende opgeleid en was onvoldoende onder controle te houden. De burgemeester ging over tot bestuurlijke inbeslagname.

Inslapen

Toen de eigenaars hoorden dat de burgemeester het dier wilde laten inslapen, schakelden ze een advocaat in, die een procedure in kortgeding startte. Maar de burgemeester zette door. "Procederen is ieders goed recht, maar hier is een spel van gemaakt en met de veiligheid van mensen speelt men niet. Ik vind het ook niet prettig om zulk bevel te geven, maar het was de juiste beslissing", aldus de burgemeester in Het Belang van Limburg.

De advocaat van het gezin begrijpt het niet. "Zoiets maakte ik nog niet mee in mijn carrière. Hij heeft niet het fatsoen gehad om op het oordeel van de rechter te wachten. We gaan verdere stappen ondernemen", klinkt het in de krant.