VTM

Makers van ‘Blind Getrouwd’ voeren grote verandering door na de vele kritiek

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Er komt dit seizoen een grote verandering aan in ‘Blind Getrouwd’. De makers geven zo gehoor aan de kritiek die er de voorbije seizoen telkens was.

Veel kijkers stoorden zich aan de beroepen van de deelnemers. Geen caissières, vuilnismannen of gemeentewerkers, maar zaakvoerders, accountmanagers en IT'ers. “De gewone arbeiderkomt weer niet aan de bak”, luidde de kritiek.

Dat zal in het vijfde seizoen anders zijn. Sonny (31) is aan de slag als arbeider bij chemiereus BASF, Tatiana (29) werkt in een supermarkt. "Toch hebben we er ook deze keer niet speciaal op gelet", zegt seksuoloog en 'Blind getrouwd'-expert Wim Slabbinck in Het Laatste Nieuws. 

"De sterkste matches doen er toe, het opleidingsniveau niet"
' Blind Getrouwd' - expert Wim Slabbinck

"We gaan telkens voor de sterkste matches en dan doet het beroep of het opleidingsniveau er niet toe. Als er volgend jaar vier matches zijn met acht kassiers of caissières, dan is dat zo. Als we alle kritiek moeten pareren, zouden er deze keer een homokoppel, een gekleurde single, een arbeiderskoppel en een koppel dat ouder is dan 50 bij moeten zitten, maar dat is nu eenmaal niet hoe het werkt."

"In de vorige reeksen waren er al deelnemers die geen hoger diploma hadden", vervolgt Slabbinck. "Ik herinner me bijvoorbeeld Lenny. Hij was frituuruitbater en had geen diploma hoger onderwijs. Of de rustige Tim van twee seizoenen geleden. Hij was verzekeringsagent en had een diploma bso op zak."