Racing Genk leeggeplunderd na wintermercato: "Vier maand om ons te bewijzen"

door: BVDO
Racing Genk zag met Samatta en Berge twee smaakmakers vertrekken. Belangrijke spelers voor het resultaat, maar Dimitri De Condé is zeker dat Genk zijn slag zal slaan in de rest van de competitie, ook al wordt dat play-off 2.

De wintermercato heeft de kern van Racing Genk in kwaliteit doen inleveren.  “Ik besef dat we weer moeten bouwen. De beste driehoek van België, waar we jaren op geleund hebben, is helemaal weg. Het collectief zal het moeten overnemen. Maar blijkbaar hebben de spelers dat begrepen, dat hebben de matchen tegen Zulte Waregem en Charleroi ons getoond. Weet je, op een bepaald moment moet je durven inzetten op jongens die al een tijd in de wachtkamer zitten. Dries Wouters is zo iemand, die verdient deze kans. Verder mogen we niet blind zijn voor de samenstelling van de kern. We hebben 24 spelers, waarvan 15 niet-Belgen. Daarvan mogen we er maximaal 12 op het wedstrijdblad zetten. Heeft het dan zin om nog iemand te halen? Dan brand je je eigen verhaal af. Wij moeten ervoor oppassen dat we spelers te snel afschrijven. Neem Haaland. Die maakt nu furore bij Dortmund. Maar in het begin speelde die bij Salzburg ook niet. Dus geef mensen een kans. Iedereen heeft nu vier maanden de tijd om zich te bewijzen.”

Is play-off 1 een must?  “Zo extreem wil ik het niet stellen. Play-off 2 is niet het einde van de wereld. Maar voor de club die we willen zijn, zou dat natuurlijk een serieuze ontgoocheling zijn. Dus hoop ik op play-off 1. Anderzijds moeten we realistisch zijn. Wij zijn op een jaar tijd zeven dragende spelers kwijtgespeeld, ik tel daar Vukovic en Heynen bij. Welke ploeg kan dat opvangen en onmiddellijk rendement halen? Dat bestaat niet. Nu, als je me vraagt: is de terugval niet te groot? Dan is het antwoord ja. Ondanks alle problemen hadden we nu zes punten meer kunnen en moeten hebben.”

“Neem het van mij aan: wij blijven erg ambitieus. Wij zijn een ontwikkelingsclub. Maar af en toe een prijs pakken, is cruciaal in ons verhaal. Financieel hebben wij een kleinere basis dan de drie topclubs. Wij zijn niet de eeuwige kampioen van België, wel de eeuwige uitdager. Wij willen het die topclubs moeilijk maken en hen af en toe zelfs jaloers maken. Daarvoor moeten we harder werken dan de concurrenten. En daar hamert Hannes Wolf elke dag op. Dat heeft de groep intussen goed opgepikt.”