Er is rotweer op komst: “Felle buien met kans op onweer, hagel en veel wind”

door: Redactie
In de nacht van woensdag op donderdag blijft het overal droog, met brede opklaringen. Daardoor koelt het goed af. De minima gaan van -2 graden op de Hoge Venen tot 4 graden aan zee, en 2 à 3 graden in het binnenland. VRT-weerman Bram Verbruggen waarschuwt op Radio 2 dat donderdag een dag wordt om snel te vergeten.

“In de loop van komende nacht neemt de bewolking toe. Donderdagochtend begint het te regenen vanaf de kust. Een actieve regenzone trekt van west naar oost over ons land, en die zorgt voor heel wat regen. Na de middag trekken er nog enkele buien over ons land. Dat zijn felle buien, met kans op onweer en korrelhagel. Daarbij staat er ook heel veel wind, met windstoten tot 80 kilometer per uur. Op vrijdag wordt het beter. Het wordt bewolkt, maar droog. Er staat ook minder wind. De maxima bedragen zo’n 10 graden.”

“Zaterdag wordt het heel zacht weer, tot 13 graden in Vlaanderen. Het is wel bewolkt, met soms wat regen. De wind neemt op zaterdag opnieuw toe. Tegen de avond is die opnieuw vrij krachtig tot krachtig met opnieuw pieken tot 80 kilometer per uur. Dan maken we kennis met Dennis. Het vriendje van Ciara komt ons vanaf dit weekend lastigvallen.”

“Dennis brengt opnieuw veel wind met zich mee. We verwachten windstoten tot 100 kilometer per uur, dat is iets minder dan Ciara, maar het wordt opnieuw stormachtig. Op zondag gaat het daarbij ook veel regenen, en ook de dagen nadien staat er veel wind en krijgen we regelmatig een aantal felle buien over ons heen. Vanaf woensdag wordt het geleidelijk aan wat rustiger.”

Tags