Conner Rousseau sluit niets uit: "Koen Geens is een bekwaam persoon, maar zeg nooit nooit"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De vorming van een nieuwe federale regering zit nog altijd muurvast. Ook voor koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) blijkt het bijzonder moeilijk om een doorbraak te forceren. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau sluit niet uit dat hij die rol ooit zal opnemen.

"Ik heb vorige week maandag contact met Koen Geens gehad. Sindsdien hebben wij geen contact meer gehad. Dat is dus toch al enkele dagen geleden", klinkt het bij de voorzitter van Sp.a in Villa Politica.

"Ik heb altijd geleerd dat geen nieuws goed nieuws is. Laat ons hopen dat hij vooruitgang boekt, maar ik kan daar niets over vertellen omdat ik het niet weet. Ik voel dat er momenteel niet heel veel nieuws is."

" Koen Geens is een bekwaam persoon"

Conner Rousseau benadrukt dat hij niet de ambitie heeft om aan zet te komen en te pogen een federale regering op de been te brengen, maar hij sluit het ook niet uit.

"Ik voel mij goed in mijn rol als voorzitter, ik heb geen ambitie om een koninklijke rol op te nemen. Zeg nooit nooit, maar laat Koen Geens nu maar in alle stilte verder werken. Hij is een bekwaam persoon die alles zal doen om een oplossing te zoeken."