Twee politie-inspecteurs die betrokken zouden bij ‘seksschandaal’ krijgen hun job terug

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Twee politie-inspecteurs mogen terug aan het werk. Ze werden er twee jaar van verdacht van zedenfeiten.

Het was een anonieme brief die in 2017 de zaak aan het rollen bracht, zo heeft Belga vernomen van Het Nieuwsblad. De brief zette de politiezone Assenede-Evergem op stelten. De schrijver maakte melding van ongewenste seksuele handelingen onder collega’s van het politiekorps.

In de brief stonden ook namen van de betrokken agenten en het slachtoffer. Een vrouwelijke agente werd door haar collega’s op het politiebureau aangespoord tot seksuele handelingen. Het gevolg was dat twee agenten geschorst werden.

De Algemene Inspectie en het Oost-Vlaams parket begonnen een onderzoek. Die laatste oordeelde na een onderzoek van een jaar dat er te weinig strafrechtelijke feiten waren.

Binnen de politie loopt wel nog een onderzoek. De agenten zouden minstens toch een deontologische fout hebben gemaakt. Ze werden daarom in de zomer van vorig jaar ontslagen.

Maar de twee agenten vochten die beslissing aan bij de Raad Van State. Ze vonden dat het onderzoek niet objectief gevoerd werd. Die gaf hen uiteindelijk gelijk, waardoor ze weer aan de slag mogen gaan.

Tags politie