Bloedbad in Duitsland: Zeker 11 mensen doodgeschoten door schutter

door: PMN
In de Duitse gemeente Hanau is er een schietpartij geweest. Zeker elf mensen kwamen daarbij om het leven. Er zijn ook nog enkele zwaargewonden.

De schietpartijen vonden plaats in en bij twee shishabars, cafés waar je waterpijp kan roken. De schutter opende eerst het vuur op een shishabar in het centrum van Hanau. Daar vielen al enkele doden. Daarna trok hij na een ander deel van de stad. HIj stapte daar opnieuw een shisabar binnen: schoot opnieuw enkele mensen dood en vluchtte weg.

De politie kwam massaal ter plaatse en zette de grote middelen in. Donderdagaochtend, na een klopjacht van zeven uur, werd het lichaam van de schutter bij hem thuis gevonden. Er lag ook nog een tweede lichaam, maar het is niet duidelijk om wie het gaat.

Verschillende Duitse media melden dat er in de man zijn appartement een brief en een video werd gevonden van de vermoedelijke dader. Het zou gaan om een dader met rechts-radicale motieven. Hij vindt dat bepaalde delen van de bevolking vernietigd zouden moeten worden. Het gaat hier dus allicht om een terreurdaad. De dader zou ook een Duitser zijn. In zijn wagen zou de politie munitie, magazijnen en een holster gevonden hebben.