Vanaf maandag komen er veranderingen bij Bpost die gevolgen hebben voor ons allemaal

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf maandag gaat er wel wat veranderen bij Bpost. De nieuwe maatregelen hebben gevolgen voor ons allemaal.

Bpost start vanaf maandag met een beperktere postbedeling. Zo ga je gewone brieven nog maar twee keer per week in je brievenbus vinden. De beslissing nam Bpost al enkele jaren geleden, maar treedt nu pas in werking.

 “We beginnen komende maandag met de bedeling van niet-geadresseerde reclamefolders. Die zullen vanaf volgende week nog maar twee keer per week bezorgd worden. Midden maart is het dan de beurt aan de gewone brieven. Die worden ofwel op maandag en woensdag ofwel op dinsdag en donderdag bezorgd”, zegt Barbara Van Speybroeck, woordvoerder van Bpost aan Het Belang van Limburg.

“We zijn vorige zomer al in enkele 'pionierskantoren' begonnen met het systeem. Dat hebben we uitgebreid naar een tiental gemeenten in ons land en dat blijkt goed te werken. We hebben postieve feedback gekregen van klanten en van onze postbodes”.”

Het nieuwe systeem betekent echter niet dat de postbode nog maar twee keer per week langskomt. “De zender verkiest de prioriteit. Aangetekende zendingen en brieven met priorzegel zullen nog steeds op tijd bezorgd worden. Hetzelfde voor rouwbrieven, tijdschriften en kranten. Die worden nog steeds dagelijks bezorgd. Voor pakjes komt de postbode zelfs op zondag."

Tags bpost