Geen ontsnappen meer aan: "Dan ook coronavirus in België"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is geen ontsnappen meer aan. De vraag is niet of het coronavirus in ons land zal komen en mensen besmetten, de vraag is alleen wanneer? En ook op die vraag weten we eigenlijk het antwoord al.

Er zijn nu ook in Nederland mensen besmet met het coronavirus. Voorlopig blijven wij er van gespaard, maar dat zal zo niet blijven. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer er hier ook mensen opduiken die besmet zijn met het coronavirus.

Veel gezinnen keren terug uit ski-vakantie, ook uit Noord-Italië. Zo is er een heel groot risico dat er ook volgende week besmette gevallen zullen zijn in ons land. FOD Volksgezondheid houdt alleszins rekening met een besmetting hier. “Het zou vreemd zijn als we dat níét doen”, zegt woordvoerder Jan Eyckmans in Gazet van Antwerpen.

In Japan, waar er intussen meer dan 200 besmettingen zijn, worden alle scholen gesloten tot eind maart. In Groot-Brittannië, waar er 19 besmettingen zijn, ligt er ook zo'n plan klaar. Zover komt het bij ons voorlopig nog niet. Maandag gaan alle scholen gewoon weer open.