Scholen nemen maatregelen tegen coronavirus: “Die leerlingen moeten meteen de klas verlaten”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Experts twijfelen er niet meer aan dat volgende week ook het coronavirus zal toeslaan in ons land. Er komen namelijk veel mensen terug van skivakantie en risicogebieden.

De scholen gaan maandag wel gewoon open. De scholen in Limburg nemen wel extra maatregelen. Ze volgen de aanbevelingen rond het coronavirus van het Departement Onderwijs, het Agentschap Zorg en Gezondheid en het Coördinatie- en Crisiscentrum van de Vlaamse Overheid op de voet.

“De belangrijkste richtlijn daarbij is dat iedereen die geen ziektesymptomen vertoont, maandag gewoon op school wordt verwacht”, zegt Guido Voets, directeur van de derde graad van het Virga Jesse College in Hasselt. “Wie wel ziektesymptomen heeft, moet dus thuisblijven en de huisarts contacteren.”

Klas meteen verlaten
Ook leerlingen die tijdens de krokusvakantie in China waren of in risicogebieden, moeten zich melden op school. “Voor deze leerlingen moet er extra waakzaamheid voor ziektesymptomen zijn. Bij ziektesymptomen mogen ze niet naar school. Wie symptomen op school krijgt, moet meteen de klas verlaten en opgehaald worden door de ouders, die vervolgens de huisarts contacteren'', zo klinkt het bij het Departement Onderwijs.

Aanbevelingen
Carlo Gysens is directeur van scholengroep Go! Next, die 32 scholen in Hasselt en omliggende gemeenten overkoepelt. “We vragen de directeurs de aanbevelingen van de overheid goed op te volgen. Al horen we ook dat een aantal directeurs extra voorzorgsmaatregelen op het vlak van hygiëne neemt tegen het dreigende coronavirus.” 

Extra maatregelen
“Zo voorziet een aantal scholen extra ontsmettende handcrème en wordt de leerlingen bijvoorbeeld gevraagd om extra de handen te wassen. Toch vragen we de directeurs ook om die extra voorzorgsmaatregelen niet onmiddellijk aan het coronavirus te linken, omdat ze op die manier toch weer voor extra angst kunnen zorgen."