Degryse furieus na topper Genk - Club Brugge: "Belgische scheidsrechters zijn gewoon niet goed genoeg"

door: MRO
Tijdens de topper tussen Racing Genk en Club Brugge ging scheidsrechter Lambrechts niet vrijuit. Hij liet verschillende keren na om in te grijpen bij duidelijke fases. Marc Degryse maakte zich in de studio van Play Sports bijzonder boos.

"De gevallen van rode en gele kaarten heeft te maken met betere scheidsrechters en beter beoordelen door scheidsrechter en VAR. Het is niet voor niets dat we na Nieuwjaar geen enkele scheidsrechter hebben in de Europa League, in de Champions League en straks ook niet op het EK. Dat is geen toeval. Dat is gewoon omdat ze niet goed genoeg zijn", aldus Degryse.

Uiteindelijk weet niemand het nog

"Na Nieuwjaar werden 168 scheidsrechters gebruikt voor Europees voetbal en daar zit geen enkele Belg bij. Hoe komt dat? Ze beschermen elkaar ook te veel en zorgen niet dat ze beter worden. Als er foutjes gemaakt worden dan komt het referee department een uitleg geven waarbij de wijzer naar links en dan weer naar rechts slaat."

"Uiteindelijk weet niemand het meer en de VAR durft niet meer ingrijpen omdat ze in het begin van het seizoen te vaak ingrepen. Nu kijken ze naar fouten die overduidelijk zijn en ze doen er niets aan."