Foutmelding

Could not retrieve the oEmbed resource.

Belgische patiënt die besmet is met coronavirus begrijpt er niets van: “Geen idee waar ik het heb opgelopen”

door: PMN
Er zijn vandaag weer vijf nieuwe besmettingen van het coronavirus in ons land vastgesteld. Dat brengt het totaal op 13 mensen die besmet zijn.

Eén van hen is organist Christophe Bursens (46) uit Sint-Niklaas. De man was met zijn twee dochters op skireis geweest in het noorden van Italië. Zondag meldde hij zich bij zijn terugkomst spontaan in het ziekenhuis.

Christophe begon zich zaterdag op de terugweg wat ziek te voelen. "Maar ik stond nog niet echt stil bij corona”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Ik voelde me gewoon wat grieperig. De typische symptomen: koorts, koude rillingen, hoofdpijn bij het hoesten.” 

Spoed
“Maar dat kon ook van de vermoeidheid zijn, dacht ik. Tijdens de vakantie zelf heb ik ook geen seconde aan corona gedacht. Maar toen ik bij aankomst terug thuis al die berichten las, leek het me beter om de wachtdienst van de dokter te bellen. Zij hebben me met mijn symptomen onmiddellijk aangeraden om naar de spoedafdeling te gaan.”

Aparte ingang
De man moest zich melden bij AZ Nikolaas. “Ze lieten mij langs een aparte ingang binnengaan, zodat ik niemand kon besmetten. De artsen stonden mij op te wachten met een mondmasker en pak aan. Ik werd ook in een geïsoleerde kamer geplaatst en daar onderzocht. Eerst stelden ze veel vragen, waar ik op reis was geweest, en met wie ik allemaal contact had. En dan hebben ze de nodige tests afgenomen.”

Quarantaine
De tests lieten er geen twijfel over bestaan, Christophe is besmet met het coronavirus. Hij verblijft nu thuis in quarantaine.”Maar ik ben niet ongerust over mezelf, neen. Ik voel me gewoon wat slapper dan anders, en hoop snel terug wat beter te zijn. Ik ben vooral blij dat ik naar het ziekenhuis ben gegaan.” 

Voorzichtig
“Ik zie dat als mijn verplichting, om te voorkomen dat ik andere mensen zou besmetten met het virus. Ik heb ook geen idee hoe ik het virus heb opgelopen. Ik ben eigenlijk altijd best voorzichtig. Ik was mijn handen veel en ik liep op reis vaak met een sjaal rond mijn mond. Maar het kan door van alles zijn, hé. Misschien wel een glas dat slecht was afgewassen.”

Kinderen
De kinderen van Christophe hebben zich ook laten testen op het coronavirus. Die resultaten zijn nog niet gekend. Als ook zij positief testen kan het virus zich nog meer verspreid hebben.