Volksgezondheid meldt opnieuw 60 besmettingen met het coronavirus: “Effect neemt af”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ook vandaag heeft Volksgezondheid een nieuwe update gegeven over het coronavirus in ons land. Er zijn vrijdag 60 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Op vrijdag 6 maart werden 771 stalen geanalyseerd door het netwerk van het referentielaboratorium van de KULeuven, meldt de FOD Volksgezondheid op zijn website. 
60 testen waren Covid-19 positief (40 in Vlaanderen, 5 in Brussel en 15 in Wallonië). In totaal zijn er nu 169 mensen besmet in België.

"De meeste positieve gevallen hebben recent gereisd, maar we constateren meer en meer infecties die lokaal opgelopen zijn", zegt Volksgezondheid aan Het Laatste Nieuws. "We verwachten dat dit aantal verder zal blijven stijgen."

"We zien vandaag geen verdubbeling van het aantal gevallen. Het is mogelijk dat het effect van de terugkerende reizigers uit Noord-Italië aan het afnemen is. Strikte isolatie van alle COVID19-patiënten is cruciaal. In de meeste gevallen kan dat gewoon thuis omdat de patiënten milde symptomen hebben (infecties van de bovenste luchtwegen)."