Opgepast als je deze mannen tegenkomt: Ze willen "helpen", maar hebben andere plannen

door: STS
Afbeelding bron: Politie
Een vrouw die geld ging afhalen aan een bankautomaat, ontdekte enkele uren later dat haar bankkaart en kredietkaart gestolen waren.

Het slachtoffer werd in Kortenberg aangesproken na het verlaten van een bankautomaat. Een man vertelde haar dat er duivendrek op haar schouder lag. Vriendelijk vroeg hij of hij de uitwerpselen mocht verwijderen. Ook een tweede man wilde wel helpen.

Enkele uren later bleek de vrouw bestolen te zijn. De daders hadden een groot bedrag van haar rekeningen gehaald. "Uit onderzoek blijkt dat de persoon die haar als eerste wees op de duivendrek achter haar stond toen ze geld afhaalde in de bank. Hij deed alsof hij belde, maar eigenlijk keek hij aandachtig naar het intikken van haar geheime code", weet de politie.

"Het verwijderen van de duivendrek was hun manier om de bankkaarten uit de portefeuille te stelen en de portefeuille vervolgens terug te steken."

Informatie

De politie heeft een foto verspreid van de man in de bank (foto 2). Een van de twee anderen zou zijn kompaan zijn. Wie informatie heeft, kan de politie contacteren op 0800/30.300.