Droomscenario valt in het water: "Ik wou dag op dag vijf jaar later weer de beker winnen"

door: BVDO
Het zou zondag 22 maart dag op dag vijf jaar geleden zijn dat Lior Rafaelov voor Club Brugge de winning goal tegen Anderlecht scoorde in de bekerfinale. En dat wou hij dit jaar nog eens over doen, maar nu voor Antwerp ... tegen Club Brugge.

Refaelov keek enorm uit naar de bekerfinale, maar heeft begrip voor de situatie. "Het draait niet om ons", vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen. "En de veiligheid primeert, maar uiteraard zijn we ontgoocheld dat we volgende week niet naar de Heizel kunnen."

De bekerfinale was een doel op zich geworden voor de Great Old. "Sinds we Play-off 1 veiligstelden, waren we gefocust op die match. We trainden echt in functie van die finale. Vandaag nog had de coach een erg zware sessie in petto, zodat we het volgende week ietsje rustiger aan konden doen. Het was ook ideaal geweest om bij de start van de play-offs al te weten of we een Europees ticket op zak hadden of niet.”

Wat er met de play-offs van de Jupiler Pro League moet gebeuren is voorlopig ook nog een raadsel.  “Geen idee of het realistisch is dat er geen play-offs komen, dat is afwachten. Maar hoe dan ook hopen we dat we volgend seizoen rechtstreeks Europa in kunnen.”