Zij vrezen zelfs voor voedseltekort in ons land omwille van het coronavirus

door: PMN
De komende dagen zal het aantal besmettingen met het coronavirus nog verder oplopen. Het hoogtepunt naderen we nog niet.

De krant 'Het Nieuwsblad' hield naar aanleiding van het nieuwe coronavirus een enquête. Daaruit blijkt wel dat jongeren zich veel zorgen maken.

Zo'n 40 procent van de jongeren vreest voor een voedseltekort. Bij de groep van 65-plusser is dat maar 10 procent. In totaal is zo'n 23 procent van de Belgische bevolking bang dat er door het coronavirus een tekort aan levensmiddelen zal komen.

Hamsteren
Twee weken geleden dacht drie procent er nog maar aan om voedsel in te slaan. De voorbije dagen konden de supermarkten nauwelijks bijhouden met het vullen van de rekken. Handelsorganisatie ­Comeos berekende dat de supermarkten donderdag 50 procent meer verkochten dan normaal. Voor droge voeding - dingen als pasta, rijst en koffie -was er zelfs een stijging van 100 procent. 

Experts en handelsorganisatie Comeos kunnen maar niet begrijpen waarom iedereen aan het hamsteren is gegaan. "Dat heeft totaal geen zin", verduidelijkt Dominique Michel van Comeos. “Hamsteren is niet nodig. Er is voldoende stock.”