Minister neemt belangrijk besluit om hamstergedrag tegen te gaan

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het hamstergedrag houdt aan. Supermarkten probeerden zelf maatregelen te nemen. Minister Pieter De Crem voerde woensdagmiddag enkele besluiten door om de koopwoede stop te zetten.

Colruyt, Carrefour en Albert Heijn hadden de voorbije dagen al beperkingen opgelegd aan de klanten om te vermijden dat bepaalde producten niet meer beschikbaar zouden zijn. Maar toch bleven heel wat klanten tot het maximum gaan om grote voorraden in te slaan.

Minister Pieter De Crem wil dat nu aan banden leggen met een reeks extra maatregelen. Alle acties die verkoop stimuleren worden verboden. "Supermarkten moeten onmiddellijk stoppen met hun promotieacties. Alle solden- of kortingsacties zijn verboden", weet Hans Cardyn van sectororganisatie Comeos te vertellen aan Het Laatste Nieuws.

Zo worden ook folders van warenhuizen verboden. Diegene die je nog in de bus krijgt, tellen niet meer. Prijzen worden niet meer aangepast, zodat het personeel ook meer tijd heeft om de rekken te vullen. Ook online wordt er fel gekocht. Delhaize sloot vanaf gisteren alle afhaalpunten om het hamsteren tegen te gaan.