Zon ruimt dit weekend plaats voor heel ander weer: “Dan gaat het heel erg fris worden”

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Vannacht blijft het helder. De minima liggen in Vlaanderen rond het vriespunt. De komende dagen kunnen we nog volop genieten van de zon, maar vanaf het weekend wordt het bewolkt met vooral zondag kans op voorjaarsbuien. Dat zei weerman Bram Verbruggen woensdag op Radio 2.

“Donderdag krijgen we opnieuw veel zon, maar na de middag verwachten we een aantal wolkenvelden. Ook de frisse oostenwind is opnieuw van de partij. We gaan naar 11 graden. Vrijdag wordt het met 13 graden iets zachter. We krijgen weer veel zon. Na de middag verschijnen er wat wolkenvelden, maar het blijft overal droog.”

“Op zaterdag krijgen we heel wat meer bewolking. We verwachten vochtige Noordzeelucht, met grijs weer tot gevolg. Op de meeste plaatsen blijft het droog, al is een enkele bui niet onmogelijk. De frisse noordoostenwind zal op zaterdag wat aanwakkeren, en dat bij 12 graden. Op zondag wordt het heel erg fris. De temperaturen komen niet veel hoger dan 8 à 9 graden, met een strakke en gure noordoostenwind. Er is kans op een paar voorjaarsbuien.”

“Ook maandag wordt het wisselvallig en heel erg fris, met maxima niet veel hoger dan 6 à 7 graden. Vanaf dinsdag wordt het opnieuw volledig droog en zonnig, maar het blijft wel fris.”