Zaterdag wordt het nog vrij zacht, maar Frank Duboccage waarschuwt voor zondag: Vrij krachtige tot krachtige windstoten en dat is nog niet alles

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen. Het blijft droog en koelt af tot een graad of 4. Zaterdag wordt het wat zachter, maar zondag wordt een winderige dag en het zal dan ook heel koud aanvoelen. Dat vertelt Frank Duboccage in Het Laatste Nieuws.

“Zaterdag wordt de beste dag van het weekend. Het wordt droog en we krijgen mooie, zonnige perioden. Dat bij aangename temperaturen tot 14 graden. Zondag wordt het een pak kouder. Het wordt dan nog maar een graad of 7. Er zal ook vrij veel wind staan, met windstoten tot mogelijk 60 kilometer per uur in het binnenland en tot 80 kilometer per uur aan zee. Gevoelsmatig zal het echt wel koud zijn. Zondag blijft het verder op veel plaatsen droog met af en toe wat zon. In het oosten is er altijd kans op een bui, en dat zal in de Ardennen een winterse bui zijn”, vertelt de weerman in Het Laatste Nieuws.