VTM

Karen Damen heeft geen probleem met opgelegde maatregelen: “Dit gaat ons leven veranderen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Karen Damen zien we voorlopig nog elke dag aan het werk in Familie. Ze speelt er de rol van Vanessa. Voor Karen zit er voorlopig ook niets anders op dan binnen te blijven.

Het thuisblijven zorgt er ook wel voor dat heel veel mensen zich gaan vervelen. “Ik durf het eigenlijk niet goed zeggen, maar ik vind dit eigenlijk allemaal niet zo heel erg”, is Karen Damen eerlijk bij radiozender Joe.

“Ik heb nog zoveel te doen in huis dat ik zelfs schrik ga hebben dat ik met vijf weken niet genoeg ga hebben. Ik heb heel mijn diepvries al gereorganiseerd. Alles eruit gehaald wat ik nooit meer ga opeten. Weggooien. Ik heb mij ook al bezig gehouden met Sky zijn kleren, alles wat te klein is of hij niet meer draagt, zo van die dingen waar je altijd van gezegd hebt: ‘Als ik ooit eens veel tijd heb, ga ik dat doen.’ En die dingen ben ik nu aan het doen.”

En het gaat ook goed met Karen haar zoon Sky. “Ik heb het geluk dat die niet meer zo heel klein is. Die is al tien jaar. Die heeft om te beginnen zeer veel werk met school. En voor de rest is dat, iPad, iPad, en nog eens iPad. Maar niet echt alleen maar spelletjes. Maar veel met vrienden, online. YouTube, Netflix, noem maar op.”

Voor Karen is de situatie thuis goed zoals ze nu is. “Dit is onthaasten, ontstressen, ontspullen. Ik zou hier nooit aan toe zijn gekomen zijn als het leven zijn gewone gang was blijven gaan. En ik denk dat er heel veel mensen na deze periode hetzelfde gaan zeggen, dat hun leven verandert is. Je weet nu pas wat je mist. Als we terug kunnen buitenkomen en afspreken met vrienden, gaan we daar dubbel zo hard van genieten."