Meerderheid is niet bereid om privacy op te geven in de strijd tegen het coronavirus: "Geen app op mijn smartphone"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
'Blijf in uw kot', is dé boodschap om het coronavirus te bestrijden. In landen zoals China gaat men bijzonder ver en volgt men het doen en laten van burgers op de voet. De meerderheid hoopt dat het in België niet zo'n vaart zal lopen.

Er worden drastische maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Er worden contacten met de overheid gelegd om informatie over het doen en laten van burgers via hun smartphones nauwgezet op te volgen. Nu al spelen telecomoperatoren heel wat van onze gegevens door aan de overheid.

Moeten we zo ver gaan dat we een groot stuk van onze privacy prijsgeven in de strijd tegen het coronavirus? We trokken naar onze lezers met de vraag: 'Ben jij bereid een app op je smartphone te installeren die doorstuurt waar en met wie je bent?'. 

62% antwoordt 'neen'

Meer dan 1.000 mensen beantwoordden deze vraag. Een minderheid van 38% is bereid om zijn gegevens ter beschikking te stellen, maar 62% is daar niet toe bereid.

"Telecomoperatoren zijn ons laten en doen aan het controleren en aan het doorgeven via ons bel- en sms-gedrag. Privacy? Ja, ik ben loyaal en volg de richtlijn "blijf in uw kot" nauwgezet op. Het is maar om duidelijk te maken dat men beter weet waar wij allen vertoeven en ongehoord onze privacy niet respecteren, een gezonde geest houdt zich zo aan de regels en hoeft niet gescreend te worden" reageert een lezer.