Campinguitbaters onder druk gezet in zoektocht naar opvangplaatsen asielzoekers: "Bijzonder ongepast"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Eerder deze week liet Jean-Marie Dedecker al verstaan dat hij niet opgezet is met het feit dat mensen niet naar de kust mogen, maar dat aan campinguitbaters wel gevraagd wordt om asielzoekers op te vangen. Vlaams Belang wil de campinguitbaters steunen.

Vlaams Belang steunt Recread - de beroepsorganisatie in Vlaanderen van uitbaters van vakantieterreinen en dergelijke - in hun verzet tegen de recente praktijken van Fedasil. De koepelorganisatie stuurde recent een nieuwsbrief uit waarin duidelijk werd dat er meerdere klachten werden geuit na “verbaal gespierde taal” wegens Fedasil in hun zoektocht naar meer tijdelijke opvangplaatsen voor asielzoekers.

“De vakantiesector heeft het nu al moeilijk genoeg”, zo klinkt het bij het Vlaams Belang. “Nu nog eens deze mensen extra onder druk zetten is bijzonder ongepast.” De koepelvereniging heeft protest aangetekend bij minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) en haalde ook verhaal bij Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

“De vakantiesector heeft het nu al moeilijk genoeg. Nu nog eens deze mensen extra onder druk zetten is bijzonder ongepast”, vertelt Kamerlid Ortwin De Poortere, die de commissie Binnenlandse Zaken voorzit.