Toby Alderweireld doet fantastische schenking aan Engelse ziekenhuizen

door: BVDO
Toby Alderweireld heeft een knappe geste gedaan. Hij schonk een aantal tablets aan ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, zodat kwetsbare mensen in contact kunnen blijven met hun geliefden.

De situatie in Tottenham is anders dan hier in België. "In het Verenigd Koninkrijk lopen we ietsje achter op de rest van Europa, dus ik kreeg de verhalen van elders al een beetje mee', vertelde Alderweireld aan de BBC. "Daardoor zat ik al een beetje met het coronavirus in mijn hoofd. Toen heb ik mijn vader gebeld en gezegd: We moeten iets doen, we moeten helpen."

Lang heeft het niet geduurd vooraleer ze een project vonden. "Mijn vader heeft contact opgenomen met wat ziekenhuizen en de mensen daar vertelden dat ze tablets nodig hadden voor geïsoleerde mensen, vooral oudere mensen die geen smartphone hebben. Zo kunnen ze visueel contact hebben met hun geliefden, waar dat anders onmogelijk zou zijn."

Leven zonder voetballen voelt maar vreemd aan voor Alderweireld. "Het is vreemd. Eigenlijk wil je zo snel mogelijk het voetbal weer terug hebben, alles moet weer normaal zijn. Maar aan de andere kant: ik kan nu thuis veel tijd doorbrengen met mijn kinderen. Dat is een klein pluspuntje. Voetbal is heel erg belangrijk, het is veel meer dan een spelletje, maar de allerbelangrijkste zaken zijn nog altijd familie en gezondheid."