"Kliklijnen, dat brengt ons terug naar de meest duistere tijden van onze geschiedenis"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De beslissing dat mensen niet naar zee of naar de Ardennen mogen naar hun tweede verblijf, heeft voor heel wat ophef gezorgd. Minister Pieter De Crem (CD&V) legt uit waarom die maatregel er is en benadrukt dat kliklijnen absoluut niet kunnen.

"We hebben deze maatregel genomen omdat het ingaat tegen de raadgevingen van medici. Wanneer mensen naar hun tweede verblijf gaan aan de kust of de Ardennen, zitten ze in groep samen en worden twee belangrijke basisprincipes niet gerespecteerd. Ten eerste afstand houden, dat is op dijken niet het geval, en ten tweede moet je thuis blijven", licht Pieter De Crem toe in Terzake.

"We nemen die maatregel niet uit plezier, maar om massaverplaatsingen te gaan vermijden. We willen ook vermijden dat mensen met een tweede verblijf in contact met het virus zouden komen en het dan meenemen naar de plaats van hun domicilie."

Kliklijnen

"Er zijn nu per dag 10.000 politiemensen aanwezig om na te kijken of de voorschriften worden nageleefd." De minister benadrukt evenwel dat kliklijnen niet door de beugel kunnen. "Kliklijnen kan niet, dat brengt ons terug naar de meest duistere tijden van onze geschiedenis. Overdragen kan gewoonweg niet, dat is heel duidelijk."