Ook vandaag weer veel overlijdens te melden: dit zijn de nieuwste cijfers voor ons land

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Zopas heeft Sciensano de nieuwste cijfers van de coronacrisis in ons land voorgesteld.

De cijfers gaan opnieuw enorm de hoogte in. Het aantal sterfgevallen bedroeg gisteren 327: 106 in het ziekenhuis en 219 erbuiten, vooral in de woonzorgcentra. Dat brengt het totaal aantal overlijdens op 3.346.

Er kwamen 421 nieuwe patiënten bij. 418 mochten het ziekenhuis verlaten. Het totaal aantal patiënten bedraagt nu 5.635. Er liggen 1.262 mensen op intensieve zorgen. Het totaal aantal besmettingen loopt op tot 28.018.

"Cijfers in België lijken hoger te liggen dan in andere landen", vertelde viroloog Steven Van Gucht nog. "Het is niet eenvoudig om cijfers te vergelijken. Dit hangt af van manier van testen en rapporteren. Ook vermoedelijke gevallen worden meegeteld, wat in andere landen niet gebeurt. Daar telt men enkel overlijdens in ziekenhuizen."

"De sterftecijfers blijven hoog, ook al lijkt de epidemie te stabileren. Ze zullen wellicht stijgen nog. In de hospitalen blijft het sterftecijfer stabiel. In de woonzorgcentra neemt het aantal overlijdens toe, dat is een situatie die we in het oog houden. We doen er alles aan om de verspreiding een halt toe te roepen, maar wellicht komen er daar nog pieken", besluit Van Gucht.