Italiaanse minister heeft een boodschap: "Voor iedereen en niet enkel voor Italië"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
België kan omtrent het coronavirus heel wat lessen trekken uit de gebeurtenissen in andere getroffen landen, zoals Italië. Daar voorspelt minister van Buitenlandse Zaken, Luigi Di Maio, dat er weinig anders opzit dan wachten tot er een vaccin beschikbaar is.

Het zal nog maandenlang duren voor we ons normale leven weer kunnen oppikken, voorspelt hij. "Ik wil één ding zeggen en dat is voor iedereen van toepassing, niet enkel voor Italië. We zullen pas terug naar de normaliteit kunnen gaan op het moment dat we een vaccin hebben", stelt Minister Luigi Di Maio bij Sky news.

"We hebben een grote internationale samenwerking nodig om een vaccin tegen covid-19 te maken. Als we daarin slagen met gezamenlijke krachten, dan zal er geen fase twee of drie nodig zijn en zullen we elkaar opnieuw kunnen omhelzen als tevoren."

Reizen

Intussen wil Di Maio niet vooruitlopen op de zaken en geen voorspellingen doen voor deze zomer, maar de kans lijkt eerder klein dat reizen naar Italië vlot zal kunnen.

"Als minister van Buitenlandse Zaken zeg ik tegen Italianen die in het buitenland wonen om daar te blijven omdat we de besmetting moeten stoppen. Als dat geldt voor Italiaanse burgers, geldt dat ook voor buitenlanders."