Maggie De Block kan haar taken nog nauwelijks aan: "Dit is gewoon gekkenwerk"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Minister Maggie De Block moest in 35 minuten tijd 92 vragen van parlementsleden beantwoorden. Toen ze dacht dat hier microfoon uitstond, noemde ze het telewerk 'gekkenwerk'.

Naast de vragen van parlementsleden moest De Block ook aanwezig zijn op het Overlegcomité met de regio's. "Dit vergt heel veel, twee vergaderingen tegelijk volgen”, klinkt de minister gefrustreerd bij de VRT. "Met mijn linkeroor in de Kamer, en met mijn rechteroor in het OCC waar we het hebben over de woonzorgcentra."

De parlementsleden geven kritiek omdat ze te weinig betrokken worden bij het beleid rond het bestrijden van het coronavirus. In een commissie moeten de ministers hun beleid ondertussen toelichten, maar aan de beslissingen zelf kunnen de parlementsleden niets meer aanpassen.

De voorzitter van de commissie Gezondheid, Thierry Warmoes van de PVDA, kaartte via de pers zelfs aan dat De Block het parlement veel te weinig betrekt bij haar keuzes. “Niet netjes” en “wrang” noemde de minister zijn initiatief. Het parlement moest een maand geleden zijn kracht afstaan via de zogenaamde volmachten.