Vlaams Belang stapt op: "Duidelijk dat waarheid niet mocht bovenkomen en dit is de druppel"

door: STS
Barbara Pas
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Belang stapt op uit de bijzondere Covid-commissie, die de aanpak van de coronacrisis in ons land moet evalueren.

"Wat we vrijdag mochten aanschouwen tart elke verbeelding. De wijze waarop de oppositie in de commissie wordt geminacht, maakt elk verder vertrouwen onmogelijk", zegt fractievoorzitter Barbara Pas.

"Alle fracties konden hun aanbevelingen op thema's in het eindrapport op voorhand overmaken. Bij aanvang van de vergadering bleek echter dat de meerderheidspartijen tegen alle afspraken in en achter de rug van de commissie om een eigen werkgroep hebben opgericht om alvast onderling de inhoud van de aanbevelingen te bepalen."

Vivaldi

"We kregen geen aanbevelingen van de verscheidene meerderheidsfracties te zien, enkel gezamenlijke 'Vivaldi-aanbevelingen'. Op die manier zijn verdere debatten een schijnvertoning en zinloos tijdverlies."

"Vanaf dag één is het duidelijk dat de waarheid niet mocht bovenkomen, maar dit is de druppel", klinkt het nog. Vlaams Belang gaat nu zelf een alternatief eindrapport opstellen.