Topman van Ryanair: “Wij vliegen niet als we social distancing moeten toepassen in onze vliegtuigen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Michael O’Leary, de topman van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair, houdt zijn vliegtuigen aan de grond als hij verplicht wordt om zitjes vrij te houden door maatregelen van social distancing.

O’Leary verkondigde die stelling in een interview met de Financial Times. De topman van Ryanair wil zijn vliegtuigen niet laten opstijgen als hij zitjes moet vrijhouden. “We kunnen geen geld verdienen met 66 procent van de laadcapaciteit. Zelfs als je dat zou doen, bieden de zetels in het midden geen social distancing, dus het is een idioot idee waarmee je niets bereikt."

Volgens O'Leary kunnen andere maatregelen wel genomen worden, waarbij de luchtvaarsector wel weer op gang kan komen, maar dat de capaciteit behouden blijft. Zo kan volgens hem het dragen van een mondmasker verplicht worden.

Daarnaast gelooft O’Leary ook dat het meten van de temperatuur van passagiers die het vliegtuig willen nemen een interessante manier is om besmette personen op te sporen.  Al is de vraag of dit in de praktijk echt wel realiseerbaar is.