Oplettende agenten grijpen in: 'Wat gebeurt daar in dat carnavalslokaal?'

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
In de Oost-Vlaamse gemeente Hamme heeft de politie iemand betrapt die voor de tweede maal een coronafeestje wilde organiseren.

De bal ging aan het rollen toen een politiepatrouille een man opmerkte die binnenging in het lokaal van een carnavalsvereniging. "De 41-jarige man uit Hamme verklaarde dat hij per sms was uitgenodigd door een tweede persoon om daar samen te komen", meldt het parket.

Die tweede persoon, een 35-jarige man uit Hamme, opende de deur. Hij bleek reeds eerder geverbaliseerd te zijn wegens het overtreden van de maatregelen tegen het coronavirus; in maart was hij ook al alles in gereedheid aan het brengen om een feestje te bouwen in hetzelfde lokaal.

Correctionele rechtbank

Daarom is hij nu door het parket van Oost-Vlaanderen in snelrecht gedagvaard. Hij wordt ervan beschuldigd het samenscholingsverbod aan zijn laars te hebben gelapt en een niet-essentiële verplaatsing gemaakt te hebben. Hij zal zich aanstaande maandag voor de correctionele rechtbank in Dendermonde moeten verantwoorden. Zijn vriend kwam er vanaf met een boete van 250 euro.