Maggie De Block heeft klacht aan haar been bij Orde van Geneesheren: "Gevaarlijk precedent"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Bij de Orde van Geneesheren is een klacht ingediend tegen Maggie De Block. Een Waalse vzw verwijt haar het beroep van arts in diskrediet te brengen.

De Block is al een tijdje geen arts meer, maar wel nog steeds aangesloten bij de Orde van Geneesheren. Die heeft een bepaalde ethische code waaraan alle artsen zich moeten houden.

Volgens de Waalse vzw l'Association Lagardère heeft Maggie De Block de ethische code niet gerespecteerd door onvoldoende objectiviteit en terughoudendheid te hebben getoond. De Block noemde de artsen bij het begin van de coronacrisis dramaqueens en zeurpieten. Ze praatte ook over een kleine griep en stelde dat het dragen van een mondmasker geen zin had. Recentelijk ontkende ze volgens de vzw ook het tekort aan medicijnen.

De ondervoorzitter van de Orde van Geneesheren reageerde verrast op de klacht. "De status van politicus en arts worden vermengd", vertelt dokter Philippe Boxho. "Een minister geniet immuniteit vastgelegd in de wet. Ze sprak als minister, niet als dokter."

Maggie De Block is op non-actief gezet en de klacht moet behandeld worden. Eerst moest gekeken worden of de klacht ontvankelijk is. Is dat zo, dan riskeert ze een waarschuwing, een schorsing tot twee jaar of een uitsluiting.