Sabine Hagedoren waarschuwt: “Dat wordt een onstuimige dag met kans op onweer”

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Dinsdag verliep tot nu toe grijs, met in de ochtend kans op regen of buien. In de late namiddag is een donderslag mogelijk. Ook de komende dagen hangt er neerslag in de lucht, met soms kans op onweer.

“Vanavond en vannacht zijn nog een paar lokale buien mogelijk. Die kunnen soms intens zijn met wat gedonder erbij. Woensdag staan we op met grijs weer en regen. Na de middag wordt het droger met meer opklaringen, maar tegen het einde van de namiddag volgen opnieuw de rest van een storing met wat regen of buien”, zegt Sabine Hagedoren op Radio 2.

“Donderdag wordt een redelijk onstuimige dag, met een matige tot vrij krachtige wind. Er zullen geregeld buien zijn en die worden in de loop van de dag intens met hier en daar een onweer. De temperaturen liggen tussen 16 en 18 graden.”

“Vrijdag wordt het frisser, maar ook vaak droog. We krijgen zon, wolken, en enkele buien. Zaterdag wordt het nog een beetje frisser, 8 tot 13 graden. We krijgen zon en wolken, maar ook een aantal buien. In het westen van het land wordt het in de loop van de dag droger. Zondag wordt waarschijnlijk de droogste dag in het rijtje. We krijgen zon en wolken, en dat bij 16 graden.”