Gouden tips voor reis boeken: "Denk aan het Garantiefonds en lees de kleine lettertjes"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
Of we deze zomer of in het najaar nog op vakantie kunnen gaan, hangt voornamelijk af van het coronavirus. Wie nu een reis gaat boeken, kan dan ook best met enkele belangrijke zaken rekening houden.

"Het is het veiligste om een pakketreis te boeken; een reis waarbij je bij het reisbureau zowel het ticket als het hotel boekt. Dan heb je de meeste garanties dat wanneer er iets misloopt, zij voor jou gaan omboeken of annuleren", klonk het in het VTM Nieuws.

"Telefonische navraag bij reisorganisaties leert ons dat ze geen goede koopjes aanbieden, maar enkel reizen waarbij er flexibele voorwaarden zijn en waarbij er uitwijkmogelijkheden zijn. Je kan nu boeken, maar het is nu zeker zaak om de kleine lettertjes goed te lezen."

Garantiefonds

Maar wat als je een reis geboekt hebt en er doet zich bijvoorbeeld een faillissement voor? "Dat is niet ondenkbaar. De meeste reizen zijn dan gedekt door het Garantiefonds Reizen. Maar je moet wel een reis geboekt hebben bij een organisatie die aangesloten is bij het Garantiefonds. Vliegtuigtickets vallen overigens niet onder het Garantiefonds."