Vlaams Belang: “Daar worden coronamaatregelen niet nageleefd en mag de politie dat niet controleren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang doet een opvallende vaststelling. Het merkt op dat er op een bepaalde plaats de coronamaatregelen niet worden nageleefd maar dat de politie het niet mag controleren.

Volgens Vlaams Belang worden in verschillende Brusselse wijken de coronamaatregelen niet nageleefd. De partij klaagt aan dat in bepaalde Brusselse wijken de maatregelen tegen de verspreiding van corona niet worden nageleefd. De politie zou volgens interne bronnen van de partij zelfs opdracht krijgen om niet te controleren en ook in Anderlecht.

Dat de politie het niet mag controleren, zit het Vlaams Belang hoog. De partij vindt het wraakroepend. “De politie moet dit toestaan omwille van de gevoeligheden omtrent de ramadan”, merkt Vlaams Belang op.

Fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) bracht deze situatie dinsdag onder de aandacht tijdens de videovergadering van de commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement. 

Ramadan
"Bizar dat politiemensen ons contacteren en klagen dat ze richtlijnen krijgen van hun oversten om bepaalde wijken te mijden. Dit omwille van de 'gevoeligheden' rond de ramadan", zo zei Lootens-Stael. "In de zone Noord vragen oversten om op bepaalde momenten de 1,5-meter-regel niet op te volgen. In de zone Zuid wordt zelfs gevraagd de hele wijk Kuregem te mijden.” 

“De richtlijnen rond samenscholing en afstand houden, die in het ganse land streng worden opgevolgd en met zware boetes worden afgedwongen, lijken in bepaalde wijken van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest helemaal niet van tel te zijn. Dit is onduldbaar. Dit - allicht politiek - bevel stinkt naar cliëntelisme en corruptie."
 
Frustratie
Volgens het Vlaams Belang wekt dit gebruik ook grote ergernis en frustratie op bij de politiemensen op het terrein die zich niet gesteund voelen door gerecht en politiek. "Meer nog, door een aantal politici van socialistische signatuur worden de politiemensen in de rug geschoten", besluit Lootens-Stael nog. 

"De politie die in moeilijke omstandigheden moet werken, moet worden gesteund door alle politici, door alle partijen. Het is spijtig dat enkel het Vlaams Belang luid en duidelijk achter de politiemensen op het terrein staat. Minister-president Rudi Vervoort (PS) wringt zich in allerlei bochten om maar geen coördinerende rol en verantwoordelijkheid op te nemen. De coördinatie van het veiligheidsbeleid is nochtans expliciet zijn bevoegdheid."