Frank Duboccage ziet drastische verandering op de weerkaarten: “Het wordt een heel pak kouder, en dat is nog niet alles”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
De komende dagen blijft het nog zonnig. Het wordt warm met temperaturen tot 24 graden op vrijdag. Vanaf zondag wordt het heel wat kouder en gaat het ook regenen.

“Vanavond en vannacht gaat het redelijk goed afkoelen. We krijgen minima van 3 of 4 graden. Het zal helder zijn, en daar zullen we morgen ook mee starten”, zegt Frank Duboccage in Het Laatste Nieuws.

"Donderdag wordt het warmer in vergelijking met vandaag. We krijgen gemiddeld 21 graden, en dat met veel zonneschijn. Vrijdag wordt de warmste dag van de periode. We gaan dan richting 24 graden, en dat ook met veel zon en later eventueel enkele stapelwolken."

"Wat het weekend betreft ziet het er vooral zaterdag nog goed uit. We houden het nog warm met gemiddeld zo’n 23 graden, en dat bij zonnige perioden. Later zijn er wel wat stapelwolken mogelijk, die kunnen uitgroeien tot een bui in de late namiddag of in de avond, en dat dan vooral in de Ardennen."

"Zondag is een heel ander verhaal. Dan wordt het een pak kouder, met 13 graden. Er staat een stevige wind uit noordoostelijke richting, en dat niet alleen: het gaat ook tijdelijk regenen.”